terug

Boek en app: Wandelen met Hella van De Wandeling

Het is misschien even wennen, wandelen met je smartphone, maar na een tijdje wil je wellicht niet anders meer. Hella van der Wijst zette 15 inspirerende wandelingen op een rij. Ze voorzag de wandelingen van de mooiste uitspraken van haar gasten uit haar programma.

Resultaat: het boekje én de app KRO De Wandeling – Wandelen met Hella van De Wandeling.

De app regelt de navigatie en voorziet je van de nodige informatie. Muziek, foto’s en filmpjes laten zien hoe de omgeving er vroeger uitzag en geven tips over authentieke streekproducten.
Voorin het boekje zit een sticker rechtsonder, de code voor de app daarop moet geactiveerd worden.

Hella van der Wijst:

“Trots presenteer ik u de eerste echte Wandelapp van KRO De Wandeling.
Wandelen met De Wandeling is méér dan de ene voet voor de andere zetten. Méér dan alleen genieten van de met zorg voor u uitgekozen routes door de mooiste stukjes Nederland. Wandelen met De Wandeling is kijken waar je je bevindt op de landkaart van je leven. Je eigen koers en kompas zoeken. Stilstaan bij wie je bent, wilt zijn of wilt worden. Daarom heb ik de mooiste uitspraken van gasten, die hun levensverhaal tijdens De Wandeling met me deelden, voor u verzameld. Uitspraken uit negen jaar De Wandeling die me raakten en die ik nooit meer vergeet. Ze zetten als vanzelf aan tot denken. Lees en herkauw ze, al wandelend door het rivierenlandschap van de onstuimige IJssel bij Wijhe. Of turend door het coulissen landschap van Ton Schulten in Ootmarsum, met wie ik in 2008 wandelde. Struinend over de voormalige zeebodem bij Schokland. Kilometers makend voor de Nijmeegse Vierdaagse! Of tijdens de door mij zelf uitgezette Vriendschapswandeling van Achterveld naar Lage Vuursche. Ik wandelde daar met mijn beste vriendinnen en raadt u aan om dat ook te doen met uw beste vriend of vriendin. Of baggerend door ‘het veen van’ zanger én wandelaar Daniël Lohues. Met hem verkende ik in 2005 zijn Bargerveen. Dit fragment uit zijn wandellied voor de KRO vind ik mooi passen bij deze eerste Wandelapp van De Wandeling:

“Laat mij doen wat mensen altijd deden,
laat mij zoeken naar de Tuin van Eden,
laat mij zwerven hier want zo voel ik me vrij
en ik kom steeds dichterbij…”
Zwerf ze, geniet ze, wandel ze!”

De 15 routes in dit boekje:

 • Zout & zoet 13,5 km – Houwerzijl 
 • Duizend vlinders achterna 9 km – Nijeberkoop 
 • Dagje Wetlands 10 km – Zwartemeer 
 • Verborgen landschap 10 km – Schokland 
 • Naar de bron 17 km – Ootmarsum 
 • Kozakken en zo 14 km – Wijhe 
 • Drentelen in de duinen 11 km – Heemskerk 
 • Cross country 19 km – Vorden 
 • Door dik en dun 34 of 22 km – Achterveld 
 • Laarzen aan en gaan 10 km – Kamerik 
 • De dood of de gladiolen 30 of 16 km – Nijmegen 
 • Groen als gras 12 km – Wateringen 
 • Stoom afblazen 10 km – Liempde 
 • Pracht en praal 14 km – Schijf 
 • Vlaaien en vakwerk 13,5 km – Mechelen

Dit boekje gratis ontvangen?