terug

Hanwag Coastridge Low Lady ES: Topper voor nat en vlak Nederland

Bij de aanschaf van mijn vorige paar wandelschoenen dacht ik: ik ben een mooi-weer-wandelaar, dus voor mij is een waterdichte schoen niet nodig. Maar daar ben ik enkele klompenpaden later wel op teruggekomen. Dauw op het lange gras in de uiterwaarden, een motregenbuitje tussendoor, en dan moet je met je doorweekte schoenen en sokken aan nog kilometers verder lopen. Wat een verademing zijn deze Hanwag Coastridges dan!

Tekst: Titia Blanksma

Deze schoenen zijn net zo sportief en lichtgewicht als mijn vorige wandelschoenen, maar ook nog waterdicht. En erg fijn: ze hoefden niet ingelopen te worden, maar zaten direct tijdens de eerste wandeling erg lekker en comfortabel.

Ik wandel meestal in Nederland, en daarvoor is deze schoen heel geschikt. Want hoe vlakker de ondergrond, hoe minder hak een schoen moet hebben om een optimale afrolbeweging van de voet mogelijk te maken en daar voldoet de Coastridge helemaal aan. En in combinatie met de speciale en goed dempende Hike-Light zool, geeft deze lichtgewicht schoen toch veel demping en steun.

En dan nog een belangrijk pluspunt. Een wandelaar wil in het algemeen een zo klein mogelijk voetafdruk achterlaten. Erg goed dus dat deze HanWag-schoenen 100% PFC-vrij zijn en in Europa geproduceerd worden van milieuvriendelijke materialen. Het is zoeken naar de minpunten. Misschien toch de looks? Ik vind de HanWag Coastridge Lady eleganter dan de gemiddelde wandelschoen, maar dat maakt hem ook wat minder stoer en trendy. Een kwestie van smaak…. Verder raakten de veters van de rechterschoen tijdens mijn testwandeling twee keer los. Maar dat overkomt me wel vaker en er is een simpele remedie: de dubbele strik.

Adviesprijs €169,95
www.hanwag.comBekijk ook deze items