terug

Loop naar de Mookerhei!

Het belooft een mooi Pinksterweekend te worden. Ik besluit last minute te gaan kamperen. Met hond en tent op de rug. Nu de camping nog. Mijn keus is gevallen op Natuurkampeerterrein Groesbeek, een camping in beheer van Staatsbosbeheer.

IMG_5074
Vanaf de bushalte is het een klein eindje lopen naar de camping die helemaal in een loofbos verscholen ligt. Het is druk, heel druk. De camping is vol. Ook de trekkersplaatsen zijn al bezet.

De boswachter, die toevallig ter plaatse is, heeft toch een plaatsje voor mij. Het ligt aan het uiterste randje van de camping, ik ben blij. Ik loop vanaf de tent zo met hond het bos in!  Ik begin dit weekend met een kort bezoek aan het dorp voor de benodigde wandelkaart en wat appels. Daarna meteen de bossen in!IMG_4933d

 

Alle bomen zijn heerlijk groen, het zonlicht speelt schitterend door het bladerdak. We verkennen de bossen rondom de camping tot we trek krijgen. Na een toch wat koudere nacht dan ingecalculeerd, gaan we vroeg op pad naar de Mookerhei. De route die ik uitgekozen heb loopt eerst door de statige loofbossen, dan een strook grasland, en dan weer door het bos naar de hei. Het is heerlijk rustig tot ik het Pieterpad met een lint van wandelaars kruis. Ik probeer mijn doorsteek te vinden. Dat lukt niet, en met een paar extra kilometers in de benen, sluit ik aan in de file van pieterpadders.

IMG_5007

De herberg die ik tegenkom roept, en na een korte pauze en nog een paar kilometer weer in alle rust gelopen te hebben, is daar eindelijk de Mookerhei. Wat een uitzicht!

IMG_5016d

Hond en ik lunchen in de schaduw, het is in de zon te warm voor de hond. En we zijn nog geen sloot tegengekomen, en die verwacht ik ook niet op het rondje Mookerhei! Na driekwart van de route kruisen we een nieuwe route in het wandelnetwerk, die ons een beek beloofd. Dat is de 6 kilometer extra zeker waard.

IMG_5024

Voor de derde keer vandaag betreden we een totaal ander landschap. Met heuvels, oude bossen én inderdaad een beek. IMG_5034Hond kan er weer even tegen! En dat moet ook wel, want we hebben nog flink wat kilometers terug naar de camping af te leggen

IMG_5050

Gelukkig komen we weer langs de herberg, waar ik onder het genot van een koud biertje en een goed boek nieuwe krachten opdoe, en hond in diepe slaap ook weer oplaadt. Vandaag hebben we met alle omwegen en extra routes toch zeker meer dan 20 kilometer gelopen

.foto (1)

De camping is nu helemaal vol, maar het grote voordeel van een Natuurkampeerterrein is dat het eigenlijk altijd rustig is. Het sanitair is eenvoudig, maar voldoet prima. Dit is een camping waar ik zeker terug ga komen!

Tekst & foto’s: Klaartje Grol

Meer weten:

Natuurkampeerterreinen
Natuurkampeerterrein Groesbeek
Pieterpad