terug

Marskramerpad van Breukelen naar Maartensdijk

200 kilometer! Vandaag passeer ik de 200 kilometer voor het Reumafonds. Sinds 1 januari probeer ik 1000 kilometer bij elkaar te wandelen en zo minimaal 1000 euro op te halen voor het Reumafonds. De actie loopt goed, inmiddels is er al meer dan 700 euro gesponsord door familie, vrienden, onbekenden, zakenrelaties en bedrijven.

Het is een hele onderneming om vandaag een etappe van het Marskramerpad te kunnen lopen. Eerst met de auto naar Maartensdijk, om daar de bus te pakken naar Utrecht. Op Utrecht CS mis ik net mijn trein naar Breukelen. Wachtend op de trein verbaas ik mij over de hoeveelheid carnavalsvierders. Ik wist dat carnaval in mijn woonplaats Montfoort groot is, maar blijkbaar in Utrecht ook. Of zijn het allemaal mensen op doorreis?

Eenmaal in Breukelen ga ik direct van start, over het Amsterdam-Rijnkanaal. Door het schattige dorpje heen loop ik de eerste meters van vandaag. Er zijn opvallend veel wandelaars, maar het is dan ook heerlijk wandelweer. Het eerste onverharde pad is ook echt onverhard, ik glibber meer dan dat ik loop. De omgeving maakt alles goed.

Twitter-tip en Cheesecake

Helaas is de toegang tot de Vijfde Plas afgesloten. Dan maar over het fietspad verder. Niet veel later wandel ik over een stuk waar ik eerder gelopen heb, over het Utrechtpad. Ik zie erg op tegen het stuk van Tienhoven naar Egelshoek. De vorige keer vond ik dat zo’n lang stuk. Bijzonder hoe je dezelfde stukken heel anders kan ervaren. Ik vond het prachtig en had geen moeite met het lange rechte stuk.

Via Twitter kreeg ik de tip om in Hollandsche Rading huisgemaakte taart te gaan eten bij Perron Peet. Omdat ik net over de grens van 200 kilometer ben gegaan, heb ik wel wat te vieren. De keuze is reuze. Er staan 10 heerlijke taarten en cakes in de vitrine. Ik kies voor de New York Cheesecake, die ik mij prima laat smaken!

Hutten bouwen

Tijd om de calorieën er snel weer af te lopen. In het bos is een vader met zijn kinderen een hut aan het bouwen. Dat moet ik ook doen met mijn zoontje, denk ik, of is hij daar al te oud voor? Met een glimlach op mijn gezicht wandel ik verder. Door de prachtige Maartensdijksche bossen wandel ik terug naar mijn auto.

Wat een schitterende wandeling was dit weer: 23,97 kilometer genieten. Dat brengt de totale kilometers voor het Reumafonds op 210,8. Inmiddels heb ik alweer 1/3 van het Marskramerpad achter de rug. Gelukkig heb ik nog heel wat kilometers te gaan over dit fantastische pad.