terug

Marskramerpad van Woubrugge naar Noorden

Vervoertechnisch bevind ik me in een lastig gebied. op zondag rijden blijkbaar niet veel bussen naar Woubrugge of Noorden. niets houdt mij tegen, ik ga gewoon wandelen. Met dank aan mijn partner heb ik heen en terug vervoer.

Vandaag wandel ik over het Marskramerpad van Woubrugge naar Noorden. Omdat ik binnenkort een fotocamera wil aanschaffen, mocht ik vandaag de spiegelreflexcamera van mijn schoonmoeder lenen. Dus rugzak op mijn rug en camera om mijn nek, ik ga op pad!

Vanuit Woubrugge loop ik over de Zwetweg naar Rijnsaterwoude. Het zonnetje doet goed zijn best en op het Braassemermeer is zelfs iemand aan het zeilen. Dat gaat prima met de flinke wind die er staat.

Werkzaamheden op het Marskramerpad

Voorbij Rijnsaterwoude is er een kleine routewijziging van kracht op het Marskramerpad. Ze zijn bezig met de kade, waardoor ik aan de zuidkant van de Leidsche Vaart moet wandelen. Bij Langeraar steek ik het water over en loop over een smal pad langs de Langeraarsche Plassen.

In Papenveer is het tijd voor een korte pauze. In een speeltuintje zit ik redelijk beschut van het zonnetje te genieten. Na mijn rustpauze kom ik langs een schattig sluisje.

Vlak voor Nieuwveen ga ik kort de fout in.  Blijkbaar loopt het Marskramerpad hier samen met het Pelgrimspad; ik heb even niet op lopen letten en volg de route van het Pelgrimspad. Gelukkig merk ik dit al na enkele tientallen meters. Door de weilanden, langs de shetland pony’s en de schapen, wandel ik richting Noordeinde.

Lourdesgrot van Noordeinde

In Noordeinde besluit ik een kijkje te nemen bij de Lourdesgrot. De pastoor van Noordeinde liet deze replica van de Lourdesgrot bouwen in 1913, toen twee van zijn huishoudsters te ziek waren om naar het Franse bedevaartsoord te gaan. Bij de Johannes de Doperkerk is een mooie stiltetuin aangelegd.

Na een korte rust wandel ik via Zevenhoven over een heel rustige dijk met een prachtig uitzicht op Noorden. Daar wacht mijn partner in het gezellige, plaatselijke café. Ruim 22 kilometer heb ik door een typisch Nederlands landschap gewandeld voor het Reumafonds. Het was wederom genieten!

Wil je meer weten over mijn actie voor het Reumafonds of een keer een stuk van het Marskramerpad mee wandelen, kijk dan op mijn actiepagina.