terug

Op weg met WandelWol

wandelwol1Soms kom je een nieuw product tegen waar je nieuwsgierig naar wordt. En dat had ik bij een persbericht over Wandelwol. Een product dat twee enthousiaste dames, die uit de voetverzorging komen, bij mij onder de aandacht brachten. Met alle pleisters, crèmes en dergelijke op de markt, wat zou deze wol dan beter kunnen doen? Met die vraag ging ik op pad met mijn zakje WandelWol.

Wat is WandelWol?

WandelWol is geen geneesmiddel, maar werkt of preventief, of kan ervoor zorgen dat je door kan lopen. Het ontlast, verzacht, helpt het herstellend vermogen van de huid door middel van lanoline (wolvet), hecht zich aan de sok, waardoor WandelWol-wol op de juiste plek op de huid blijft zitten én je hebt geen plakresten! Dat maakt het ook geschikt voor de gevoelige huid. En het is 100% biologisch en 100% afbreekbaar.

Zwitserland en blaren

13701236_1123776647660814_6039228508382534610_oEen aantal dagen wandelen in Entlebuch in Zwitserland stond op mijn programma, en “gelukkig” had ik pijn aan mijn rechterhiel. En hoewel de schitterende omgeving en het mooie weer een hoop van het ongemak van een drukpunt weg halen, de pijn komt na een x-aantal kilometers altijd tevoorschijn. Tijd voor WandelWol. Het was even kijken hoeveel wol ik moest pakken en hoe ik het handig zonder te verschuiven in mijn sok kreeg. Maar toen dat eenmaal zat, merkte ik direct verschil. Je voelt de wol niet zitten, maar het dempt en ik had vele malen minder tot geen last meer. Ik heb alle dagen met de wol gelopen!

Nu ben ik zelf niet zo blaargevoelig, dus heb ik de Wandelwol ook mee gegeven aan twee collega’s die wel aanleg hebben. Beiden kwamen enthousiast en zonder blaren terug van hun wandeltochten, een in Zuid-Duitsland, de ander op de Heuvelrug. De wol verzacht de huid en voorkomt de schuring op de huid, waardoor blaren geen kans hebben.

En omdat de wol niet veel weegt, kan je het makkelijk meenemen in je dagrugzak. Hoeveel je moet aanbrengen is een kwestie van gevoel, afhankelijk van de grootte van de plek waar het nodig is. Het is in het begin even uitproberen, maar zodra je de juiste hoeveelheid te pakken hebt, loop je op wolkjes. De prijs van Wandelwol is in vergelijk met andere anti-blaren producten wat hoger. Maar het resultaat is wat ons betreft ook beter.

Meer weten zie de website van Wandelwol

wandelwol2