terug

Stappen tellen in Zuid-Afrika

Wandelen door Zuid-Afrika betekent wandelen over lange uitgestrekte wegen met een strakke, blauwe lucht boven me en een felle zon constant brandend op mijn hoofd en kuiten. Naast de wegen bieden de lage struiken en af en toe een verdorde boom weinig schaduw.
 
Ik loop gemiddeld 27 kilometer per dag, met buggy, en dit gaat boven verwachting voor een ongeoefende wandelaar. Heel goed zelfs. Alleen de bergen zijn soms vervelende obstakels.
De bergen van Zuid-Afrika (c)Piet Pieterson
De bergen van Zuid-Afrika. Fotograaf Piet Pieterson
Het begint vaak langzaam met een ‘vals plateau’ en heel langzaam voel ik de berg in mijn kuiten komen. Wanneer de steilte toeneemt, worden mijn stappen kleiner en moet ik vaker rusten achter mijn buggy. Totdat ik de stappen tel: 50 stappen en rusten, slokje water, 50 stappen en weer rusten.
Zo gaat het verder tot aan de top en denk ik dan rustig te kunnen afdalen, dan voel ik de berg in mijn hamstrings en bovenbenen. De ontspanning van de spieren komt wanneer de berg achter me ligt en de volgende alweer voor me opduikt…

13.500 kilometer wandelen met buggy

Piet Pieterson wandelt met zijn buggy van Kaapstad naar Caïro, circa 13.500 kilometer. Onderweg bezoekt hij projecten van de 1% Club. 21 maart 2014 kwam hij aan in Kaapstad en in 2017 wil hij terug zijn in Nederland. Kijk op zijn blog en ervaar wat hij ervaart.