terug

Uitgeprobeerd: Grisport Tampa Mid

In de warmste dagen van afgelopen zomer testte ik de Tampa Mid, een wandelschoen uit de Premium collectie van Grisport. ‘Ademend en waterdicht’, meldt de producent. Dat ademen klopt, dat waterdichte ga ik vast deze herfst merken. 

Tekst: Marco Barten

Een lichtgewichtje, deze schoen. Niet qua prestatie, maar in grammen. Ik ben gewend aan mijn eigen bergschoenen van een niet nader te noemen merk, en die zijn een stuk zwaarder. De Tampa Mid heeft een wat bredere pasvorm, maar laat zich goed aansnoeren, waardoor de schoen prettig om de voet past. En ondanks de recordtemperaturen buiten, blijft het in de schoenen aangenaam voelen.

Op asfalt stapt het lekker door, de dempende tussenzool doet zijn werk goed. Maar ook tijdens een struintocht door ongelijk terrein beweegt de schoen soepel mee. Voor mij voelen nieuwe schoenen bij aanvang nog wel eens aan alsof je ‘klompen’ aan je voeten hebt, die nog soepel moeten worden. De Tampa Mid is wat dat betreft een snelle leerling, die prima meebuigt en afrolt.

Een beste en lekker zittende wandelschoen dus, zeker voor wandelingen in Nederland. Ik moet nog ervaren of de schoen dezelfde bescherming biedt als mijn vertrouwde stappers wanneer ik erop uitga in ruiger terrein. Het profiel onder de zool oogt robuust genoeg, het bovenwerk voelt wat flexibel. Biedt dat voldoende bescherming tegen rondspattende stenen, bijvoorbeeld bij afdaling langs een puinhelling? Goede vraag, ik ga het binnenkort maar eens uitproberen.

Adviesprijs: € 169,95
www.grisport.nl


Bekijk ook deze items