terug

Uitgeprobeerd: Primus Aeril Smal

De Primus Aeril Small is een grilplaat die in je rugzak mee kan. Ik heb hem getest op het strand, want een ondergrond van grind of zand is het veiligst. Je kunt de grill ook in een openbare bbq gebruiken. Ik vergeleek hem met een wegwerp-bbq.

Uitgeprobeerd door Karin Anema

De Primus Aeril Small.

Kun je met de Aeril “makkelijker en veiliger op open vuur koken”, zoals Primus claimt? De grill kon ik vlot uitklappen. Ik heb ’m in een kuil gezet om de wind tegen te houden. Het gesprokkelde hout heb ik op aluminiumfolie gelegd (om de plek niet te vervuilen), en aangestoken. Het rooster was fijn om vlees en groenten te grillen, omdat het voedsel nergens tussen kan vallen. Onderin kon ik goed aardappelen poffen. De gril is solide en veilig. Na gebruik heb ik het vuile rooster in een krant gerold en in de opberghoes gedaan. Zou ik de gril mijn vrienden aanraden? Alleen aan diegenen die gek zijn op een vuurtje stoken en op voedsel grillen tijdens wildkamperen of een romantische picknick. Zij kunnen dan ook nog een pan op het rooster zetten.

De Primus Aeril is:

Stabiel en compact, maar je kan nog altijd makkelijk bij het vuurtje om het wat op te stoken, of om iets te poffen. De grill is goed te reinigen, maar omdat je dat vaak thuis doet, is het handig om oude kranten mee te nemen, zodat de opberghoes niet vies wordt. Daardoor is de grill goed te hergebruiken en dus duurzaam!