terug

Uitgeprobeerd: Vaude Farley Stretch Zip- off T-Zip III broek

Heel lang heb ik heel hard geroepen dat de wandelafritsbroek niets voor mij was. Ooit had ik namelijk een lelijk crèmekleurig exemplaar waar de ritsen zorgden voor bloedende schuurplekken op mijn benen, een bekend vrouwenprobleem. Ik heb er nooit meer een aangehad. Tot nu.

Tekst: Klaartje Grol

Want ik heb de afgelopen maanden de Vaude Farley Stretch T-Zip pants uitgeprobeerd. De broek zit als andere Vaude stretch wandelbroeken heerlijk, want hij is licht en elastisch. En mocht je in een regenbui terechtkomen, de broek is zo weer droog. De Farley Stretch is met Eco Finish milieuvriendelijk PFC-vrij waterafstotend gemaakt en heeft het Vaude Green Shape-label.

En de afritsbare pijpen? De ritsen zitten vlak boven de knie, ik voel ze wel zitten, maar geen enkel moment wordt het vervelend tijdens het lopen. Bovendien vind ik dit een mooie lengte voor shorts. In de warme september- en oktobermaanden heb ik regelmatig de broekspijpen afgeritst. En dat gaat heel makkelijk door de speciale Zip-functie. Je kan je broekspijpen van de enkel tot aan de afrits verticaal opendoen. Geen geklungel om het onderste deel van je broekspijp over je schoenen te trekken, of zelfs je schoenen uit te moeten doen.

Ik heb mijn oordeel over de afritsbroek bijgesteld en kijk uit naar de volgende wandeling in deze wandelbroek!

Winkeladviesprijs € 130,-
www.vaude.com/nl


Bekijk ook deze items