terug

Wanda Wandelt 1000 kilometer

Wanda wandelt met haar zoon een stuk van het Pieterpad
Wanda wandelt met haar zoon een stuk van het Pieterpad

Als tiener werd ik besmet met het wandelvirus. Eerst tijdens de hikes die ik liep met scouting wat er niet veel later voor zorgde dat ik met mijn vader en broertjes het Pieterpad ging lopen. Uiteindelijk liepen we in vier zomervakanties van Pieterburen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Het plan was al snel geboren om verder te gaan over de GR5 naar Nice. Toen ik begin twintig was zijn we gestrand in de Vogezen. We moesten onze vakantie onderbreken vanwege het slechte weer en de kou. Sindsdien moet ik nog steeds de GR5 opnieuw oppakken. Wel ben ik blijven wandelen, maar dan dagtochten en één keer ben ik een weekend met mijn zoontje een stuk van het Pieterpad gaan lopen.

Van GR5 en Pieterpad naar…

Eind vorig jaar kwam Michèle Sparrenboom met het idee om de laatste 100 dagen van het jaar iedere dag iets met Passie, Poet en Plezier te doen en dat te delen op Facebook. Dit was voor mij de aanleiding om het wandelen weer op te pakken. De laatste 100 dagen van 2013 liep ik (iets meer dan) 100 kilometer over het Utrechtpad. Naar het einde van het jaar stelde ik mezelf tot doel om in het nieuwe jaar 1000 kilometer te gaan wandelen. Om niet alleen voor mezelf goed bezig te zijn wilde ik deze 1000 kilometer laten sponsoren voor een goed doel. Omdat er een aantal familieleden en vrienden zijn met reuma, waarvan een aantal dagelijks met de beperkingen van deze ziekte te maken hebben, besloot ik de 1000 kilometer te gaan wandelen om 1000 euro op te halen voor het Reumafonds. Wil je meer weten over deze actie, kijk dan op mijn actiepagina voor het Reumafonds.

Wanda wandelt in een jaar 1000 km voor het Reumafonds

Naast het wandelen heb ik een geweldige partner en een schat van een zoon, werk ik fulltime als community manager en ben ik iedere vrijdagavond druk in de weer met de verkenners bij Scouting Montfoort.

Het Marskramerpad wandelen

Volgende week begin ik met het Marskramerpad, van west naar oost door Nederland. Daarnaast wandel ik ook andere routes en tijdens evenementen zoals de Apeldoornse Vierdaagse en de Zeeuwse wandelmarathon. Op deze blog op www.wandelmagazine.nu zal ik regelmatig verslag doen van mijn wandelingen en de bijzonderheden die ik tegenkom. Heb je vragen, of wil je meer weten over mij en mijn wandelingen, kijk dan op mijn website.

Wanda wandelt in een jaar 1000 km voor het Reumafonds
Wanda wandelt in een jaar 1000 km voor het Reumafonds