terug

De Oostvaardersplassen, ’t Lange Pad

Mijn naam is Elske Zwanenburg en ik maak sinds het voorjaar van 2020 een wandelvlog. En deze verschijnen vanaf nu ook maandelijks op de site van Wandelmagazine! We bijten het spits af met een wandeling door de Oostvaardersplassen. Hoewel ik ben opgegroeid in Flevoland, was ik hier namelijk nog nooit geweest. Daar moest eens verandering in komen! Op een mooie zonnige winterdag ben ik erheen gereden. Aangekomen bij de parkeerplaats van het bezoekerscentrum volg ik de paarse route Boswachterspad ’t Lange Pad. Deze wandeling is ongeveer 7 kilometer.

Tekst & beeld: Elske Zwanenburg

Gelukkig had ik mijn laarzen aangedaan want het begin van de route was erg modderig! Terwijl ik aan het wandelen ben, raast de trein om de zoveel tijd voorbij. Naast het geluid van de trein zijn de geluiden van de autoweg ook goed hoorbaar.

Putters en groenlingen

Nadat ik de autoweg ben overgestoken kom ik op een rustiger gedeelte. Hier zie ik al snel de putters en groenlingen in de bomen zitten. Vanaf hier kun je ook naar een vogelkijkhut lopen.


Meer weten over Wandelmagazine? Klik hier!


Koninkpaarden

Als ik het bos eenmaal uit ben, heb ik uitzicht over de vlakte en de grote plassen water. Ik blijf hier even staan en voor mijn neus land een sperwer in de boom! Op dit stukje land staan ook een aantal konikpaarden. Ze zijn niet schuw en willen graag even geaaid worden. Ook hier kan je weer een vogelkijkhut bezoeken. Nadat ik uitgebreid de tijd heb genomen om van dit schouwspel te genieten, loop ik over hetzelfde stuk weer terug naar de parkeerplaats.

Vlog

Benieuwd hoe de wandeling eruitziet? Check dan mijn vlog hieronder!

Over de auteur

wandelvlogMijn naam is Elske Zwanenburg en ik maak sinds het voorjaar van 2020 wandelvlogs. In deze video’s neem ik de kijker mee tijdens mijn wandelingen. Ik leg vast wat ik allemaal tegenkom of wat me opvalt. Soms wandel ik alleen een andere keer gaat er gezellig iemand mee.