terug

Win een overwoestbare telefoon

Letterlijke cliffhanger. Foto Kurt Thomas HuntBergwijzer.nl en SchrijvenOnline.org organiseren samen een schrijfwedstrijd waar je van op het puntje van je stoel gaat zitten. Het thema van de schrijfwedstrijd is ‘cliffhanger’. Jij kan ook mee doen en kans maken op onder meer de robuuste Sonim Force telefoon. 

Wat moet je doen?

Schrijf een verhaal van maximaal 1.000 woorden waarin een Sonim telefoon een rol speelt. Het verhaal moet zich in een berggebied afspelen en het verhaal van de TwitterTale (een schrijfwedstrijd die de redacties op Twitter organiseerden) moet erin verwerkt zijn. Je bent geheel vrij in de manier waarop je dit doet. Zie hieronder het TwitterTale verhaal:

‘Mijn wangen stonden strak van de kou toen ik de deur van de berghut achter me dichttrok. Uit de hut hoorde ik Eline roepen: “Waag het niet om me hier alleen achter te laten, schoft!”
Er klonk het geluid van brekend glas, en toen werd het stil. Ik bond mijn ski’s om en begon aan de afdaling. Even later zag ik Crans Montana liggen en daar beneden lag Sion met het kleine vliegveldje, mijn bestemming. Daar moest ik zo snel mogelijk naar toe. Zonder twijfel stortte ik me van de met rotsen bezaaide helling.
Als Eline de waarheid had gesproken, was dit mijn enige kans om te voorkomen dat alles gruwelijk fout zou gaan. Ik keek op en zag dat alle hoop verloren was. Het vliegveld bleek dicht, de startbaan bedekt met een dikke laag sneeuw.
Opeens voelde ik de sneeuw onder me schuiven. Voor ik het wist rolde ik naar beneden. Met mij kwam een ton extra sneeuw mee.’

Sonim telefoonWat kun je winnen?

  • De eerste prijs is een Sonim XP5300 Force 3G telefoon t.w.v. €389,00, een robuust apparaat dat water- en schokbestendig is. De telefoon mag bijna onverwoestbaar genoemd worden, perfect voor elke reiziger.
  • De tweede prijs is het boek Extreme uitdagingen van wijlen Ronald Naar, beroepsavonturier en National Geographic-auteur, over drie uiteenlopende expedities.
  • De derde prijs is de DVD-boxset Raging Planet van Discovery Channel, waarin de kracht van de natuur in beeld wordt gebracht en het ontstaan van natuurverschijnselen als tornado’s en vulkaanuitbarstingen wordt uitgelegd.

Inzenden en deadline

De deadline van het verhaal is 10 januari 2013. De uitslag wordt bekend gemaakt op 24 januari. Stuur je verhaal in via het wedstrijdformulier van Bergwijzer. Let op: schrijf het verhaal in Word (of een vergelijkbare tekstverwerker) en kopieer de tekst in het tekstvak van het formulier. Een foto is niet nodig. De winnende verhalen worden gepubliceerd in Schrijven Magazine en/of op Schrijven Online en Bergwijzer.nl.

Update 24-01: winnaars bekend 

De deadline is verstreken en de uitslag is bekend. De juryleden van Schrijven Online en Bergwijzer.nl waren het roerend eens over de drie winnende verhalen. “Het verhaal speelde zich vaak af in Zwitserland. Prachtige, spannende en originele verhalen kregen we binnen.”

De winnaars vind je op de website van Bergwijzer.